Sinds 1987 vervaardigen Eveline Geerts en Maurice Dumas in hun chocoladeatelier in Maaseik de lekkerste chocoladeproducten in hun chocolade atelier Bonaparte. 

In eerste instantie werden alleen holle figuren geproduceerd voor Sinterklaas, Kerstmis en Pasen. Daarbij werd tegelijkertijd een kleine verkoopruimte geopend. De eerste pralines werden in 1990 geproduceerd.

Geleidelijk is het bedrijf gegroeid, vooral door mond-tot-mond reclame. Door de groei werden het atelier en de verkoopruimte te klein. In 1992 is een nieuwe winkelruimte in gebruik genomen, en in 1994 een nieuw atelier.

Het assortiment pralines is geleidelijk uitgebreid en in 2002 is een assortiment van 13 verschillende smaken chocoladerepen geïntroduceerd. In najaar van 2003 is het assortiment met nog eens 10 verschillende smaken uitgebreid. Nog steeds wordt gewerkt aan de verfijning van de smaken en gezocht naar producten waarmee het assortiment kan worden uitgebreid.

In juli 2006 is Chocolaterie Bonaparte gehuisvest op een nieuwe lokatie. Het nieuwe atelier is in gebruik genomen in augustus 2006 en de nieuwe winkelruimte in november 2006.

Bedrijfspresentatie video